Negeri Dan Laksa: Laksa Sarawak...
Salam Ceria...:)
Laksa sarawak 100% berbeza daripada laksa-laksa di semenanjung baik dari segi 'mee' yang digunakan dan kuahnya.Laksa Sarawak, walaupun kuahnya nampak seperti kari,tetapi sebenarnya bukanlah seperti rasa mee kari. Dihidang hanya dengan bee hoon sahaja .Laksa sarawak rasa lemak, dan dicampur dengan daging ayam rebus yang dicarik-carik, tauge rebus separuh masak, udang rebus, hirisan telur goreng dan beberapa bahan lain. Semasa dihidangkan,laksa sarawak dihidangkan bersama dengan sambal belacan dan limau kasturi. Di Sarawak hanya ada dua pengeluar pes Laksa Sarawak yang terkenal iaitu Pes Laksa Sarawak Hj Mannan dan Pes Laksa Sarawak Liza.
Selamat Mencuba......
negeri dan laksa......
Admin, tumpang iklan. Sape nak Pes Liza's Laksa Sarawak ni, boleh pegi page bawah. Delivery boleh diatur. :-)
ReplyDeletehttp://www.facebook.com/lizaspastemiri
http://www.instagram.com/lizaspastemiri